Voor de Roparun 2024 maakten de deelnemers zich weer op voor een editie door Frankrijk, België en Nederland. In het Pinksterweekend van 2024 vertrok ons team vanaf Circuit La Clef des Champs om, in estafettevorm, ruim vijfhonderd kilometer af te leggen en uiteindelijk te finishen op de Coolsingel in Rotterdam.

Met deze inspanning halen alle deelnemende teams geld op om het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, te veraangenamen.

Circuit La Clef des Champs

Het circuit ligt in de gemeente Clastres, zo’n 150 kilometer ten noorden van Parijs. Clastres is een gemeente in het Franse departement Aisne en telt 507 inwoners. De plaats maakt deel uit van het arrondissement Saint-Quentin. Hiermee heeft de organisatie een nieuwe startlocatie gevonden voor de jaarlijks terugkerende estafetteloop. In 2019 startte de Roparun voor het laatst vanuit Frankrijk. De startlocatie die destijds gebruikt werd, was niet meer beschikbaar.

Team #151

Ons team legde de zuidelijke route af, dus het beginpunt was voor ons bovengenoemd circuit voor Roparun van 18 t/m 20 mei 2024. De definitieve route tussen het Circuit La Clef des Champs en de Coolsingel in Rotterdam vind je hier nog terug.